Skip to main content

Goede kleding en textiel hoeft niet duur te zijn.

Zeeman is de winkel voor kleding en textiel voor het hele gezin, zoals ondergoed, sokken, T-shirts, handdoeken en panty’s. Goede kwaliteit voor de laagst mogelijke prijs. Wij geloven dat dingen beter worden als je ze eenvoudig maakt. En dat doen we voor zoveel mogelijk mensen. Zeeman heeft meer dan 1.280 winkels in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Luxemburg.

Awards

Bedrijfscultuur

Hoofdkantoor

Alphen aan de Rijn

Diversiteit

50% man / 50% vrouw

Gemiddelde leeftijd

35 jaar

Aantal werknemers

5000+ werknemers

Groeifase

Corporate

Markt

B2C / B2B

Besluitvorming

Piramidestructuur

Werkomgeving

Flexibele werktijden, lunch

Omgang werknemers

Informeel

Werkwijze

Lijnorganisatie

Nationaliteiten

Nederlands

Communicatiemiddelen

Skype, Slack, Microsoft Windows

Purpose en projecten

Ontdek de visie van bedrijven en met welke projecten deze visie gerealiseerd wordt.

Kantoorleven

Employer promise

Eigenzinnig & onafhankelijk.
Zeeman is een familiebedrijf. We zijn onafhankelijk en doen alles op onze eigen manier. We hebben gemerkt dat mensen onze keuzes goed begrijpen. Als wij ergens voor kiezen, zijn onze klanten het daar vaak mee eens.
Gedreven & kostenbewust.
Iedereen kan een goed product maken voor een hoge prijs. Het wordt pas een uitdaging als je een leuk en goed product wilt maken voor een lage prijs. Daar maken wij een sport van.
Eenvoudig & oprecht.
Het lijkt misschien gemakkelijk, maar het is best moeilijk de dingen eenvoudig houden. Welke Zeeman-winkel je ook bezoekt, de inrichting is altijd eenvoudig en het assortiment is in alle landen hetzelfde. Wat daar bij hoort, is dat we altijd oprecht blijven. We zijn duidelijk en doen wat we beloven.
Zorgvuldig & betrokken.
Het is nog altijd te merken dat Zeeman een familiebedrijf is. We houden van aanpakken en werken als een team. Met respect voor mensen, mensenrechten en het milieu. We kennen de mensen die voor ons werken. Vaak doen ze dat al heel lang. Door een goede band op te bouwen, bereiken we meer.

Hoe we successen vieren

What's cooking?

Afdelingen & grootte

De afdelingen.

Ons Servicekantoor bestaat uit afdelingen die allemaal samenwerken. Ons doel: zorgen dat de Verkooporganisatie zo kan werken dat onze klanten tevreden zijn. Ons werk is heel breed. Van ICT tot HRM, van de Financiële Administratie tot Marketing & Communicatie en van Onroerend Goed tot Inkoop. En… we houden alles eenvoudig. Onze organisatie is plat, de processen zijn simpel en de sfeer is informeel.

Marketing

50%

Finance

5%

Supply chain

20%

Human resources

5%

Functieniveau's

Director
Senior Manager
Manager
Senior
Junior
Trainee

Doorgroeimogelijkheden

We geloven in ontwikkeling. We zijn ervan overtuigd dat ons bedrijf en iedereen die bij ons werkt steeds weer kan leren, groeien en beter kan worden. We investeren daarom veel in onze medewerkers. Dat doen we onder andere met de trainingen en workshops van de Zeemanschool. Zo kun je onder andere een BBL-opleiding volgen.
Trainingen en workshops.
Bij onze trainingen en workshops staat de praktijk centraal. Wat je leert, kun je meteen in je werk toepassen. Het aanbod is breed. Zo hebben we workshops over klantvriendelijkheid, communicatieve vaardigheden, leidinggeven en commercieel werken. Er is dus altijd een training of workshop die bij je past.
Doorgroeimogelijkheden.
We zijn trots dat veel leidinggevenden binnen onze organisatie zijn doorgegroeid van verkoopmedewerker naar filiaalbeheerder. Sommigen zijn zelfs regiomanager of verkoopleider geworden. Onze opleidingen, trainingen en workshops zorgen er dus niet alleen voor dat je jezelf ontwikkelt. Je vergroot ook je mogelijkheden voor een loopbaan bij Zeeman.

Managementstijl & Feedback

Liever zelf doen dan uitbesteden.

Bij Zeeman maken we er een sport van om goede kwaliteit te bieden tegen de laagst mogelijke prijs. Om dat waar te maken, moet je heel gedreven zijn. Geen blinde ambitie, maar blijven nadenken en altijd doorzetten. Ons team op het Servicekantoor houdt dan ook van aanpakken. We werken graag met ondernemende mensen. Want als je denkt als een ondernemer, voel je je extra verantwoordelijk voor de beslissingen die je neemt. Je let daardoor nog scherper op de kosten. Daarnaast vinden we het belangrijk oog te hebben voor kleine dingen. Een glimlach kost niets. De klant merkt dat.

Zeeman op Twitter

Zeeman op Facebook

Close Menu
Innovaties, trends en proposities die de wereld veranderen