Skip to main content

Genoeg te doen

Elke dag 24/7 energie transporteren en ondertussen werken aan de energietransitie. Er zijn kleinere uitdagingen. Maar samen pakken we ’m op. Woonwijken, industrieën, ziekenhuizen, de enorme Rotterdamse haven.

Awards

Bedrijfscultuur

Hoofdkantoor

Rotterdam

Diversiteit

50% man / 50% vrouw

Gemiddelde leeftijd

35 jaar

Aantal werknemers

5000+ werknemers

Groeifase

Corporate

Markt

B2C

Besluitvorming

Piramidestructuur

Werkomgeving

Flexibele werktijden, lunch

Omgang werknemers

Informeel

Werkwijze

Lijnorganisatie

Nationaliteiten

Nederlands

Communicatiemiddelen

Skype, Slack, Microsoft Windows

Website: unilever.nl/careers

Purpose en projecten

Ontdek de visies van bedrijven en bekijk met welke projecten zij hun visie realiseren.

Kantoorleven

Employer promise

We zijn bevlogen. En werken met energie.
Bij Stedin vind je echte vakidioten. Die elke dag weer met passie, plezier en pit hun vak uitoefenen. We servicen klanten op de best mogelijke manier en zetten graag een stapje extra.

We verbinden. Met meer dan 2 miljoen klanten.
Elke dag brengen we energie naar meer dan 2 miljoen klanten. Die verbinden we letterlijk aan ons energienetwerk. Dat verbinden, daar geloven we heilig in. Ook collega’s onderling en onze organisatie met innovatieve partijen. Zodat we nog sneller resultaat halen én de energietransitie kunnen versnellen.

We gaan vooruit. Zo kom je verder.
Elke dag leveren we energie én werken we aan de energietransitie. Dat betekent dat onze ogen gericht zijn op het nu én op de toekomst. We verbeteren en vernieuwen onszelf continue. We starten initiatieven en werken naar concrete resultaten. En zijn pas tevreden als de klus echt geklaard is.

We kijken naar het goede. En maken het beter.
Goed voorbeeld doet goed volgen. We maken af waar we aan beginnen. Pakken kansen waar we ze zien. Mopperen niet, maar pakken door. Vertrouwen op elkaars expertise. En helpen elkaar verder met feedback en verrassende inzichten. Op die manier werken, daar wordt iedereen beter van.

Afdelingen & grootte

Marketing

50%

Finance

5%

Engineering

10%

Research and developement

5%

Human resources

5%

Functieniveau's

Director
Senior Manager
Manager
Senior
Junior
Trainee

Doorgroeimogelijkheden

DE ENERGIEWERELD IS VOLOP IN ONTWIKKELING
EN JIJ GROEIT MEE

Ontwikkelingen gaan in sneltreinvaart en wij moeten mee. We denken niet aan hoe we het gisteren deden, maar hoe we het morgen gaan doen. Dat betekent dat we volop inzetten op jouw professionele en persoonlijke groei. Een belangrijke rol daarbij speelt je leidinggevende. Samen bespreek je het werk, wat goed gaat en beter kan, waar bijsturing nodig is en waar je groeikansen liggen.

Managementstijl & Feedback

Doe ik de goede dingen? (WAT)
Onze wens is dat je een bijdrage gaat leveren aan onze missie en strategie. Dat begint met prioriteiten stellen, doelstellingen formuleren en afspraken maken over gewenste resultaten. Zo houd je focus en haal je het meeste uit jezelf.

Doe ik de dingen goed? (HOE)
We kijken hoe je de doelstellingen kan realiseren. Op een manier die in lijn liggen van de cultuurwaarden van Stedin (bevlogen, verbinden, vooruit). Uiteraard houden we rekening met de functie die je hebt.

Wat is je kracht?
We zijn benieuwd waar je kracht ligt. Hoe je daar sterker in kan worden. Zodat je je krachtig en effectief blijft functioneren. Met positieve feedback proberen we je nóg meer in je kracht te zetten.

Hoe kan ik mijzelf blijven ontwikkelen?
Het is de bedoeling dat je geformuleerde doelstellingen realiseert. Wat heb je nodig om, op de korte en lange termijn, daarin te slagen? En hoe kunnen wij of anderen je daarbij helpen? Dat bepalen we samen.

Zit ik nog op de juiste plek?
Hoe enthousiast je ook aan een nieuwe baan begint, de kans bestaat dat je na een tijdje niet meer op je plek zit. Samen met je leidinggevende bespreek je dan de mogelijkheden. Bijvoorbeeld een andere functie of omscholing. Zodat je jezelf in de juiste richting kan ontwikkelen.

Close Menu
Innovaties, trends en proposities die de wereld veranderen