Skip to main content

Een plek waar je je thuisvoelt

De meeste mensen zien onze producten. Wij zien de inspirerende mensen die deze producten mogelijk maken.

Awards

[site_reviews_summary assigned_to="post_id"]
[site_reviews_form assign_to="post_id" hide="content,email,name,terms,title"]

Bedrijfscultuur

Hoofdkantoor

Amsterdam

Diversiteit

50% man / 50% vrouw

Gemiddelde leeftijd

35 jaar

Aantal werknemers

5000+ werknemers

Groeifase

Corporate

Markt

B2C

Besluitvorming

Piramidestructuur

Werkomgeving

Flexibele werktijden, lunch

Omgang werknemers

Informeel

Werkwijze

Lijnorganisatie

Nationaliteiten

Nederlands

Communicatiemiddelen

Skype, Slack, Microsoft Windows

Purpose en projecten

Ontdek de visies van bedrijven en met welke projecten zij deze visie realiseren.

Kantoorleven

Employer promise

De meeste mensen zien onze producten. Wij zien de inspirerende mensen die deze producten mogelijk maken. Bij IKEA geloven we in mensen. Bij het proces van ieder IKEA product zijn vele verschillende functies en enthousiaste teams betrokken. Onze cultuur is gebaseerd op een geest van solidariteit, enthousiasme en plezier. En we zijn altijd op zoek naar mensen die onze positieve instelling en waarden delen.

Cultuur & Visie

Wij zijn een gevarieerde groep mensen die rechtdoorzee zijn, met beide benen op de grond staan en een passie voor woninginrichting delen. We komen van over de hele wereld maar hebben een inspirerende visie gemeen: “Het dagelijks leven verbeteren voor zoveel mogelijk mensen”. Deze visie verwezenlijken we op basis van onze gedeelde menselijke waarden die de grondslag vormen voor ons werk en onze inclusieve, meevoelende, open en eerlijke cultuur.

Een plek waar je je thuisvoelt

Als je bij de IKEA Group werkt, maak je deel uit van een inspirerende, plezierige en een zich snel ontwikkelende omgeving. We zijn ’s werelds grootste detailhandelaar van woonproducten, met 135.000 medewerkers en activiteiten in 43 landen, maar we gaan liefst zo onbureaucratisch mogelijk te werk. Bij ons mag je altijd jezelf zijn. We moedigen het zelfs actief aan!

Bij IKEA hebben we respect voor elkaar en elkaars verschillen en staan we open voor ieders bijdrage. Waar in de wereld je bij IKEA ook aan de slag gaat, je krijgt te maken met een gevarieerde groep mensen met uiteenlopende achtergronden en specifieke vaardigheden.

Afdelingen & grootte

Marketing

50%

Customer development

15%

Finance

5%

Supply chain

20%

Research and developement

5%

Human resources

5%

Functieniveau's

Director
Senior Manager
Manager
Senior
Junior
Trainee

Doorgroeimogelijkheden

Managementstijl & Feedback

Leiden door het goede voorbeeld te geven
Leiding geven door het goede voorbeeld te geven is het altijd handelen volgens de IKEA normen en waarden en daarvoor op te komen. Dat begint met het ons bewust zijn van ons gedrag en de gevolgen van ons handelen, klein of groot.

Vernieuwen en verbeteren
Wat we vandaag doen, kunnen we morgen weer iets beter doen. Een sterke wil om te vernieuwen en te verbeteren voor zoveel mogelijk mensen is een van de drijvende krachten achter ons succes

Zorg voor de mens en het milieu
Onze activiteiten en producten hebben invloed op het milieu. Soms zijn we deel van het probleem en we hebben besloten een deel van de oplossing te worden. De bron voor oplossingen ligt vaak in onze eigen waarden: onze zorg voor mensen, ons streven om afval te vermijden en onze wens om meer uit minder te maken.

Saamhorigheid
Saamhorigheid, “Tillsammans”, vormt het hart van de IKEA cultuur. We zijn betrokken bij elkaar, zorgen voor elkaar, erkennen en vertrouwen elkaar in een sfeer van bescheidenheid, eerlijkheid en wederzijds respect.

Kostenbewustzijn
Zoveel mogelijk mensen zouden een mooie en functionele thuissituatie moeten kunnen betalen. Ons hele bedrijfsmodel is gebaseerd op het idee van lage prijzen die een hoge omzet genereren. Deze combinatie leidt bij lage kosten tot een gezonde winst op de lange termijn. Winst waarmee wij kunnen investeren om nog meer mensen met ons aanbod te kunnen bereiken.

Eenvoud
Een simpele, ongecompliceerde en nuchtere manier van optreden behoort tot ons erfgoed uit Småland. We geloven in mensen en respecteren elkaar, ongeacht positie, geslacht of achtergrond. Al die dingen besparen tijd, energie en kosten. Ze scheppen ook een gedeeld gevoel van saamhorigheid.

Anders zijn met een bedoeling
IKEA is niet als andere bedrijven en dat willen we ook niet. Met ons gevoel van “vrolijke vrijbuiter” nemen we conventies op de korrel en stimuleren positieve veranderingen in onze branche en soms zelfs in de wereld. We zijn rusteloze doeners, gedreven door nieuwsgierigheid, enthousiasme en de wens voor een beter dagelijks bestaan voor zoveel mogelijk mensen.

Verantwoordelijkheid geven en nemen
Het is een voorrecht verantwoordelijkheid te nemen en verantwoording schuldig te zijn. Dit betekent het heft in eigen hand nemen, het nemen van besluiten en het opvolgen ervan. Het vereist moed en leiderschap om verantwoordelijkheid te geven en taken te delegeren aan degenen die willen groeien en meer willen doen.

Wij zijn voortdurend “onderweg”
We evalueren wat we vandaag gedaan hebben en vragen ons af wat we morgen beter kunnen doen. Op die manier vinden we nieuwe ideeën en inspiratie.

Close Menu
Innovaties, trends en proposities die de wereld veranderen