Skip to main content

Be inspired, be amazing, be you

Ons doel is een geliefd, wereldwijd erkend en sociaal merk te zijn. Een omgeving waar mensen gepassioneerd werken en ze trots zijn op het bedrijf. Daarnaast creëren we echte brand ambassadors. We werken samen in een gepassioneerde en energieke omgeving, waarin design en prestaties voorop staan. Daarnaast staat onze Shero altijd centraal.

Awards

Bedrijfscultuur

Hoofdkantoor

Hilversum

Diversiteit

50% man / 50% vrouw

Gemiddelde leeftijd

35 jaar

Aantal werknemers

5000+ werknemers

Groeifase

Corporate

Markt

B2C / B2B

Besluitvorming

Piramidestructuur

Werkomgeving

Flexibele werktijden, lunch

Omgang werknemers

Informeel

Werkwijze

Lijnorganisatie

Nationaliteiten

Nederlands

Communicatiemiddelen

Skype, Slack, Microsoft Windows

Purpose en projecten

Ontdek de visie van bedrijven en met welke projecten deze visie gerealiseerd wordt.

Kantoorleven

Employer promise

Wij hechten veel belang aan onze werknemers en bereiden hen zo goed mogelijk voor op hun carrière bij Hunkemöller. Als topwerkgever bieden we onze werknemers de mogelijkheid om doorlopend trainingen te volgen via ons online leerplatform! Dit is een van de elementen die hebben meegedragen aan het winnen van de prijs “Top Employers’ in zowel 2018 als in 2019 in Nederland. Dit certificaat beloond goede werkgevers. Met deze prijs zijn we een van de 15 retailers in de wereld die deze prijs hebben mogen ontvangen. Uiteraard zijn we hier ongelofelijk trots op en doen we ons best om dit certificaat te behouden.

Hoe we successen vieren

Naast het laten zien wat de toekomst brengt en het bewonderen van de nieuwe collecties is het ook de tijd van het jaar om onze successen en prestaties te vieren. Want wat is immers succes zonder het te vieren? En natuurlijk is er geen betere manier om dit te vieren dan met meer dan 1000 van onze Sheroes!

What's cooking?

Afdelingen & grootte

Marketing

50%

Finance

5%

Supply chain

20%

Human resources

5%

Functieniveau's

Director
Senior Manager
Manager
Senior
Junior
Trainee

Doorgroeimogelijkheden

Hunkemöller wil je ontwikkeling blijven ondersteunen, ook als je al meer ervaren bent. Om deze ontwikkeling te bevorderen hebben we het Retail Talent Programma ontworpen voor onze ‘High Potentials’.
De groep bestaat uit (ongeveer) 12 deelnemers uit heel Europa. Naast de groepsactiviteiten werk je ook aan thuisopdrachten, presentaties en projecten waarbij jij de leiding hebt. Het leiden van grote projecten is een ervaring waar je zeker profijt van zult hebben in de toekomst. Als je echt iets wilt bereiken moet je meedoen aan het Retail Talent Program. Het zal je sterker en beter maken!

Managementstijl & Feedback

Tijdens het Brand Event delen de bestuurders van Hunkemöller hun strategieën voor het komende jaar in een inspirerende presentatie. Wat komt eraan? Wat is ons doel? Hoe kunnen we voorop blijven lopen? Ook worden de nieuwe collecties getoond tijdens geweldige modeshows. Deze modeshows worden uitgezonden via een livestream dus de show kan overal ter wereld bekeken worden door modebloggers, onze ambassadeurs en de pers die bovenop alle nieuwe lingerietrends voor komend jaar willen zitten.

We hebben een hele module in onze Hunkemöller Academy besteed aan het fit, vitaal en gelukkig zijn. Deze module is ontworpen om werknemers te inspireren om de manier waarop ze hun dagelijkse werk doen te veranderen en bewuste keuzes te maken wat betreft hun gezondheid en welzijn. De module bevat tips over hoe je gezond en gelukkig kunt blijven op je werk, tips voor een gezonde levensstijl buiten je werk en leuke uitdagingen voor onze werknemers en hun teams. Naast de online module hebben we ook een Fit, Vitaal en Gelukkig comité. Dit comité is volledig gewijd aan het organiseren van workshops, sport- en ontspanningssessies en meer in ons hoofdkantoor in Nederland, zodat ons energieniveau hoog blijft en ons hoofd ontspannen.

Close Menu
Innovaties, trends en proposities die de wereld veranderen