Skip to main content

Fashion, fun & action!

Als een van de grootste modeketens ter wereld biedt H&M talloze carrièremogelijkheden. Wij zijn een heel divers, bruisend bedrijf waar het tempo hoog ligt en waar de klant altijd centraal staat.

Awards

Bedrijfscultuur

Hoofdkantoor

Amsterdam

Diversiteit

50% man / 50% vrouw

Gemiddelde leeftijd

35 jaar

Aantal werknemers

5000+ werknemers

Groeifase

Corporate

Markt

B2C

Besluitvorming

Piramidestructuur

Werkomgeving

Flexibele werktijden, lunch

Omgang werknemers

Informeel

Werkwijze

Lijnorganisatie

Nationaliteiten

Nederlands

Communicatiemiddelen

Skype, Slack, Microsoft Windows

Purpose en projecten

Ontdek de visie van bedrijven en bekijk met welke projecten zij hun visie realiseren

Kantoorleven

Employer promise

Als een van de grootste modeketens ter wereld biedt H&M talloze carrièremogelijkheden. Wij zijn een heel divers, bruisend bedrijf waar het tempo hoog ligt en waar de klant altijd centraal staat.

H&M heeft inmiddels zo’n 177,000 medewerkers in dienst in meer dan 72 landen.

Maar het zijn onze geweldige medewerkers die ons echt speciaal maken. Van stijlvolle sales advisors en visual merchandisers tot computer whizzkids en planners met uitstekend zakelijk inzicht: al onze medewerkers hebben dezelfde ambitie en dezelfde instelling dat alles mogelijk is. En ze weten natuurlijk alles over fashion. Dankzij deze medewerkers zijn we flink gegroeid en hebben we inmiddels meer dan 4,979 winkels in meer dan 72 landen over de hele wereld. En we blijven groeien.

Onze waarden vormen het hart en de ziel van H&M. Ze staan voor wat we doen en hoe we dit doen. In onze omgang met collega’s en klanten over de hele wereld helpen onze waarden ons om ons te ontwikkelen en te groeien. Deze waarden lijken individueel heel logisch, maar samen vormen ze een cultuur die volgens ons uniek is en heel anders dan de cultuur in veel andere bedrijven.

WIJ ZIJN ÉÉN TEAM
WIJ GELOVEN IN MENSEN
ONDERNEMERSGEEST
VOORTDURENDE VERBETERING
KOSTENBEWUST
RECHTUIT EN RUIMDENKEND
HOUD HET SIMPEL

Afdelingen & grootte

Marketing

50%

Customer development

15%

Finance

5%

Supply chain

20%

Research and developement

5%

Human resources

5%

Functieniveau's

Director
Senior Manager
Manager
Senior
Junior
Trainee

Doorgroeimogelijkheden

H&M biedt interne training op elk niveau. Wij willen dat H&M een plek is waar onze medewerkers zich gewaardeerd voelen en de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen. Dit bereiken we door middel van mogelijkheden voor interne functiewisseling, promotie en internationale carrièremogelijkheden. Verder bieden we introductie- programma’s voor sales advisors, department managers, visual merchandisers en store managers.

Je kunt op allerlei manieren carrière maken bij ons. Wij bieden je fantastische mogelijkheden om je zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen door middel van interne werving en werkrotatie, waardoor je steeds weer een andere functie en andere verantwoordelijkheden hebt. We zijn wereldwijd op veel verschillende markten actief en omdat we voortdurend uitbreiden zijn er ook talloze mogelijkheden voor internationale functies.

Bij H&M hebben we geen vaste loopbanen. We stimuleren je om een actieve rol te spelen in de ontwikkeling van je carrière. Als je hier en nu je best doet en onze waarden in de praktijk brengt, ben je onze ster van de toekomst!

Managementstijl & Feedback

Wij geloven dat feedback en beoordelingen onmisbaar zijn voor de ontwikkeling en tevredenheid van onze medewerkers. Onze jaarlijkse functioneringsgesprekken en salarisaanpassingen zijn slechts twee voorbeelden van de methoden die we gebruiken om medewerkers te laten groeien. Voor ons maakt de persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze medewerkers onlosmakelijk deel uit van de ontwikkeling van H&M. Samen kunnen we blijven werken aan het succes van het bedrijf.

Onze aanpak is gebaseerd op respect voor het individu. Dit geldt voor elk aspect van het dienstverband – van eerlijke lonen, werktijden en vrijheid van vereniging tot gelijke kansen voor groei en ontwikkeling binnen het bedrijf. Vooral in landen waar de regels en richtlijnen niet voldoen aan onze eigen eisen is het belangrijk om een goede werkgever te zijn.

Onze aanpak is van hoog ethisch niveau. Dit betekent dat we overal waar we actief zijn een duidelijk standpunt innemen tegen discriminatie en intimidatie. Ons personeelsbestand is heel divers qua leeftijd, geslacht en etnische achtergrond. Dit zijn fantastische kwaliteiten voor ons bedrijf. Gelijkheid vinden wij heel belangrijk. Om een voorbeeld te noemen: onze raad van bestuur bestaat voor 50% uit vrouwen.

Bij H&M zijn we ‘laagdrempelig’. Dit houdt in dat elke werknemer het recht heeft om problemen op het werk direct met het management te bespreken. Onze werknemers hebben bovendien het recht om collectieve afspraken te maken. Wij streven voortdurend naar een goede relatie met onze werknemers en met werknemersorganisaties en vakbonden.

H&M op Instagram

 

View this post on Instagram

 

Denim is a forever kinda thing. ? #HM Slim Mom Jeans: 0448509015

A post shared by H&M (@hm) on

H&M op Facebook

Close Menu
Innovaties, trends en proposities die de wereld veranderen