Skip to main content

Henkel is for those who step up. Do you?

Innovatie is een van de sleutels voor ons commercieel succes. Maak kennis met de uitvinder van het eerste auto-actieve wasmiddel, de eerste roldeodorant en de eerste lijmstick! Elke dag stellen wij onze creativiteit, onze durf en onze nieuwsgierigheid ten dienste van een duidelijke en ambitieuze visie: van Henkel de wereldleider maken inzake merken en technologieën.

Awards

Bedrijfscultuur

Hoofdkantoor

Nieuwegein

Diversiteit

50% man / 50% vrouw

Gemiddelde leeftijd

35 jaar

Aantal werknemers

5000+ werknemers

Groeifase

Corporate

Markt

B2C / B2B

Besluitvorming

Piramidestructuur

Werkomgeving

Flexibele werktijden, lunch

Omgang werknemers

Informeel

Werkwijze

Lijnorganisatie

Nationaliteiten

Nederlands

Communicatiemiddelen

Skype, Slack, Microsoft Windows

Purpose en projecten

Ontdek de visie van bedrijven en met welke projecten deze visie gerealiseerd wordt.

Kantoorleven

Employer promise

Waarom Henkel: de “Henkel-spirit”

Waarin verschilt Henkel van andere werkgevers? Wat mag u van uw collega’s en partners verwachten? Welke voordelen en opleidingen biedt Henkel zijn werknemers? Hoe bevorderen wij uw professionele ontwikkeling en persoonlijke ontplooiing? Wij beantwoorden hier al deze vragen met plezier.

Alle werknemers van Henkel wereldwijd delen allemaal hetzelfde idee: wij zijn één groot team! Verenigd in dit globale team slagen wij erin de markt vorm te geven. Wij zijn passioneel, gedreven en werken met plezier. Wij zijn op zoek naar medewerkers die deze motivatie delen en die klaar zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Wat mag u verwachten als u lid wordt van het Henkel team?

Wij willen de beste zijn in alles wat we doen. Onze bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door ons ondernemingschap en onze voortdurende bereidheid tot verandering. Onze innovaties creëren meerwaarde voor onze klanten. Ons streven naar duurzame ontwikkeling was altijd al een belangrijke factor voor ons succes.

Klinkt dit interessant en uitdagend voor u? Dan zitten we op dezelfde golflengte!

Hoe we successen vieren

What's cooking?

Afdelingen & grootte

Marketing

50%

Engineering

15%

Finance

5%

Supply chain

20%

Human resources

5%

Functieniveau's

Director
Senior Manager
Manager
Senior
Junior
Trainee

Doorgroeimogelijkheden

Ontwikkeling op elk niveau

We verbeteren niet alleen op permanente wijze onze productkwaliteit, we proberen ook elke dag opnieuw beter te worden als wereldwijde eenheid. Henkel werknemers kunnen een beroep doen op een hele reeks beroepsopleidingen en andere cursussen gebruikmakend van de nieuwste technieken en technologieën. Wij bieden veel meer dan gewone opleidingen in een leslokaal. Ons doel: levenslang leren, tijdens het werk, via formele opleidingen, met behulp van uw collega’s of digitaal.

Henkel Global Academy

Onze ambitie is eenvoudig, ongeacht uw niveau (student, pas afgestudeerd of ervaren professional) willen wij u alle kansen geven voor de volledige ontwikkeling van uw talenten. U kunt deelnemen aan taalcursussen en seminars gericht op uiteenlopende vaardigheden. Op deze manier stellen we de allerbeste kennis ter beschikking van ons internationale team.

Ons opleidingscentrum: globaal en praktisch

Ons opleidingscentrum is beschikbaar voor alle Henkel medewerkers. Hier worden kennis en vaardigheden bijgebracht waarvan iedereen kan profiteren. Voorbeelden zijn time management, project management, presentatievaardigheden en vele meer.

Bovendien zult u worden opgeleid om het hoofd te bieden aan de specifieke uitdagingen van onze verschillende sectoren en rollen. Erkende universitairen en ervaren managers van Henkel delen hun ervaringen in op maat ontwikkelde opleidingsprogramma’s, bijvoorbeeld op het vlak van marketing of financiën. De programma’s liggen zo dicht mogelijk bij de praktijk, de beste garantie om ervoor te zorgen dat u ze echt nuttig vindt. Tegelijkertijd kunt u automatisch uw netwerk met internationale collega’s uitbreiden.

Leiderschapscentrum

De Henkel Global Academy biedt alle goed presterende managers en potentiele leiders een optimale en uitdagende omgeving aan voor de ontwikkeling van hun leiderschapscapaciteiten. De Henkel Global Academy is het speerpunt van ons opleidingsaanbod en werkt samen met gerenommeerde business schools zoals de Thunderbird School of Global Management, de IESE Business School en de universiteit van Cranfield. Wij bieden onze managers programma’s aan voor de ontwikkeling van leiderschapscapaciteiten in de prestigieuze Harvard Business School in Boston. Door de nieuwste kennis inzake management te koppelen aan de best practice van de onderneming, stelt de Henkel Global Academy u in staat de specifieke expertise te vergaren voor uw dagelijkse werk en promoot ze tegelijk onze ethiek inzake management en leiderschap.

Opleidingen op aanvraag – de Henkel eCademy

De sterke dynamiek van de wereldwijde markten impliceert snelle updates van onze verworven kennis. Hieraan komen we tegemoet door onze e-learnings, die een aanvulling zijn op de klassieke opleidingen en nieuwe kennis doorgeven waar en wanneer dit nodig is.

Het online-opleidingsplatform is overal, 24 uur per dag bereikbaar en staat via het intranet open voor alle werknemers van Henkel, waar ze zich ook bevinden. Meer dan 250 opleidingen, sommige vertaald in 16 talen, zijn beschikbaar in verschillende vormen: quizzen, tutorials of video’s.

Managementstijl & Feedback

Wij zijn steeds op zoek naar de beste, uiterst gekwalificeerde en gemotiveerde personen. Mensen die wereldwijde variatie zien als een fantastiche kans. Talenten die ons internationale team nog sterker kunnen maken. Persoonlijkheden die flexibel zijn en actief streven naar succes. Bent u zo iemand? Zo ja, dan interesseert uw profiel ons, of u nu een starter bent of al meer ervaring hebt.

  • Wij helpen u als manager of expert uw competenties te ontwikkelen en uw carrière op lange termijn te plannen.
  • Wij helpen u ook om uw professionele vaardigheden verder te ontwikkelen, en hechten daarbij een bijzonder belang aan functie rotaties.
  • Wij geven onze werknemers continue informele en gedetailleerde feedback over hun prestaties en leveren officiële feedback in het kader van ons gestandaardiseerde talentmanagement proces.
Talentmanagement: de basis van uw carrière en uw persoonlijke ontwikkeling

Ons proces voor talentmanagement omvat vier stappen, gedefinieerd volgens gestandaardiseerde criteria:

  • Performance & Potential Assessment: de managers evalueren de werknemers op basis van hun prestaties en potentieel.
  • Development Round Table: de managers bespreken de prestatie-evaluaties en het potentieel van hun talenten.
  • Performance & Development: elke werknemer ontvangt transparante feedback over zijn prestaties, tijdens een vertrouwelijk gesprek met zijn/haar manager. Na dit gesprek worden er concrete ontwikkelingsplannen gedefinieerd.
  • Development Actions: voor elke werknemer worden individuele ontwikkelingsplannen vastgelegd. Dit kan betrekking hebben op individuele coachingsessies of specifieke opleidingen, maar het kan ook gaan om rotatie naar een andere functie, eventueel in een ander land of een andere sector.

Henkel op Facebook

Close Menu
Innovaties, trends en proposities die de wereld veranderen