Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Grolsch stopt met wegwerp plastic voor al haar blikverpakkingen

By 4 maart 2020No Comments

Grolsch stopt met wegwerp plastic voor al haar blikverpakkingen

(bron: www.koninklijkegrolsch.nl)

Bierbrouwer Grolsch heeft de ambitie om nog dit jaar te starten met al haar plastic blikfolies te vervangen door kartonnen verpakkingen. De brouwer introduceert daarom de gepatenteerde TopClip-verpakking voor multipacks blikken. Deze nieuwe verpakking is 100% plasticvrij. Door alle blikfolies in Nederland te vervangen door deze kartonnen TopClip-verpakkingen bespaart Grolsch per jaar ruim 100.000 kg nieuw plastic. Deze hoeveelheid komt overeen met ruim 4 miljoen nieuwe plastic tassen!

Duurzaam, kwalitatief en gemakkelijk in gebruik

Joost Nawijn, Packaging Material Development Specialist bij Grolsch: “Onlangs zijn we al voor onze plastic blikfolies overgestapt naar 100% recycled plastic. Vanuit onze ambitie om wegwerp plastic te vervangen voor duurzamere alternatieven, innoveren we door. In goede samenwerking met Smurfit Kappa, de ontwikkelaars van de TopClip-verpakking, kunnen we deze duurzame verpakking nu al op de markt brengen. Een onafhankelijke Life Cycle Analysis heeft aangetoond dat het vervangen van de huidige plastic blikfolies door de nieuwe TopClip-verpakkingen zorgt voor een CO2-reductie van maar liefst 36% ten opzichte van nieuw plastic folie en 16% ten opzichte van recycled plastic folie. De totale zogenaamde Eco-kosten worden zelfs gehalveerd. De TopClip-verpakking is bovendien 100% recyclebaar en FSC-gecertificeerd.

Ard Bossema, Marketing & Strategy Directeur bij Grolsch: “De combinatie van het duurzame karakter, de kwalitatieve uitstraling en het draaggemak heeft Grolsch doen kiezen voor deze oplossing. Deze keuze past bij onze ambitie om het gebruik van circulaire verpakkingen te maximaliseren en wegwerp plastic uit te bannen. We zien het immers als onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een betere, groenere en circulaire wereld.”

Close Menu
Innovaties, trends en proposities die de wereld veranderen