Skip to main content

#NotBusinessAsUsual

BP is een modern, dynamisch, internationaal gevestigd energiebedrijf met miljoenen klanten elke dag en overal ter wereld. In Nederland houden de ruim 2.200 medewerkers van het bedrijf zich voornamelijk bezig met verkoop en raffinage van brand-stoffen en smeermiddelen.

Awards

Bedrijfscultuur

Hoofdkantoor

Rotterdam

Diversiteit

50% man / 50% vrouw

Gemiddelde leeftijd

35 jaar

Aantal werknemers

2.200 werknemers

Groeifase

Corporate

Markt

B2C

Besluitvorming

Piramidestructuur

Werkomgeving

Flexibele werktijden, lunch

Omgang werknemers

Informeel

Werkwijze

Lijnorganisatie

Nationaliteiten

Nederlands

Communicatiemiddelen

Skype, Slack, Microsoft Windows

Website: werkenbij.bp.com

Purpose en projecten

Ontdek de visie van bedrijven en bekijk via concrete projecten hoe zij deze visie realiseren

Kantoorleven

Employer promise

Er komt nog heel wat kijken bij het werken op een BP service station. Eén van de belangrijkste taken is onze gasten tevreden te stellen in een veilige en representatieve omgeving én hun wensen en verwachtingen te overtreffen. Hierin ben jij als medewerker erg belangrijk!

Door middel van ons ruime winkelassortiment en onze Wild Bean Cafe’s, heb je alle mogelijkheden in handen om de verwachtingen van onze gasten te overtreffen. Met het BP BAAT-principe (Begroeten, Aandacht, Actieve Verkoop en Tot Ziens) speel je in op de wensen van onze gasten en komen ze graag nog een keer terug. Plezier en beleving staan centraal bij onze medewerkers, we delen dit graag met jou als nieuwe collega en met onze gasten. Daarnaast bieden wij jou de mogelijkheid om zowel retail als horeca ervaring op te doen.

De collega’s die wij zoeken voelen zich thuis in onze cultuur van “handen uit de mouwen steken” en zetten zich voor onze gasten. Ze zijn leergierig ingesteld en willen hun kennis en ervaring ook graag delen. Ook verkoopgerichtheid is een eigenschap, die wij graag terug zien in onze medewerkers. Onze medewerkers werken volgens onze vastgestelde 9 waarden.

De mogelijkheden op onze service stations zijn divers, zowel in functie als in rooster. Dit brengt met zich mee, dat onze collega’s ook zeer diverse achtergronden en werktijden hebben.

Om dit systeem van flexibiliteit in arbeidstijden te kunnen uitvoeren, zijn wij op zoek naar collega’s die dicht bij de werkplek wonen zodat de reistijden tot een minimum beperkt blijven.

Afdelingen & grootte

Marketing

50%

Customer development

15%

Finance

5%

Supply chain

20%

Food solutions

10%

Research and developement

5%

Human resources

5%

Functieniveau's

Director
Senior Manager
Manager
Senior
Junior
Trainee

Doorgroeimogelijkheden

Al onze vacatures worden wekelijks intern gepubliceerd op ROSIplus (intranet) en iedereen wordt in de gelegenheid gesteld te solliciteren. Solliciteer je intern op managementniveau dan is een assessment onderdeel van de sollicitatieprocedure. Aan een promotie is te allen tijde een gedegen opleidingstraject gekoppeld. Gedurende het opleidingstraject word je gecoacht en opgeleid door een vaste buddy. Jaarlijks worden jouw mogelijkheden en ambities besproken in een functionering- en beoordelingsgesprek.

Wij investeren in onze medewerkers. Zoals niveau verhogende opleidingen, vakinhoudelijke trainingen of cursussen gericht op persoonlijke ontwikkeling. Dat is goed voor jou en ook goed voor ons. Doorgroeien naar een hogere positie betekent in de eerste plaats dat je meer verantwoordelijkheid krijgt, maar je functie inhoud kan soms ook helemaal veranderen. We moedigen je zeker aan om gebruik te maken van alle kansen die je krijgt en hierin initiatief te tonen.

Managementstijl & Feedback

Close Menu
Innovaties, trends en proposities die de wereld veranderen