Skip to main content

Samen veranderen we retail om het dagelijks leven makkelijker te maken

Bij bol.com leveren 1.800 collega’s een unieke bijdrage om samen retail te veranderen en daarmee het dagelijks leven makkelijker te maken. Daarbij maakt het niet uit welke functie je vervult of in welk team je zit. Met elkaar zijn wij verantwoordelijk voor deze gezamenlijke missie!

Awards

Bedrijfscultuur

Hoofdkantoor

Utrecht

Diversiteit

50% man / 50% vrouw

Gemiddelde leeftijd

35 jaar

Aantal werknemers

1.800+ werknemers

Groeifase

Corporate

Markt

B2C

Besluitvorming

Piramidestructuur

Werkomgeving

Flexibele werktijden, lunch

Omgang werknemers

Informeel

Werkwijze

Lijnorganisatie

Nationaliteiten

Nederlands

Communicatiemiddelen

Skype, Slack, Microsoft Windows

Website: banen.bol.com

Purpose en projecten

Ontdek de visie van bedrijven en bekijk met welke projecten zij hun visie realiseren

Kantoorleven

Employer promise

De ’typische’ bol.com’er bestaat niet

Bol.com is in een korte tijd enorm gegroeid en wij geloven in de kracht van collega’s met verschillende competenties, persoonlijkheden en expertises. Zowel strategische denkers, als doeners die dingen uitproberen, zijn bij ons meer dan welkom.

Maar toch lijken we allemaal ook een beetje op elkaar. Wij zijn verbinders en teamdenkers. Alle collega’s hebben een natuurlijke nieuwsgierigheid, zijn klant gedreven, willen altijd weten waarom we de dingen doen, zoals we ze doen èn durven dit te bekritiseren.

Daarbij zetten we niet altijd de grote innovatieve stappen. We gaan liever voor kleine stappen die een fundamenteel verschil maken voor onze klanten en partners.

Afdelingen & grootte

Marketing

50%

IT

50%

Customer development

15%

Finance

5%

Supply chain

20%

Research and developement

5%

Human resources

5%

Functieniveau's

Director
Senior Manager
Manager
Senior
Junior
Trainee

Doorgroeimogelijkheden

We zijn continu bezig om te innoveren, we willen elke dag beter. In een dynamische omgeving waarin bol.com opereert is het belangrijk dat je als collega kan meebewegen. Doordat de organisatie zo snel groeit gaat ontwikkeling bij bol.com’ers bijna vanzelf. Maar wij vinden het ook belangrijk dat collega’s zich daarbuiten kunnen ontwikkelen. Jouw ontwikkeling heb je bij bol.com in eigen handen.

Bovendien staat samenwerking bij bol.com centraal, we willen daarom niet alleen zorgen dat jij het beste uit jezelf kan halen maar dat we ook het beste uit elkaar halen. Door het delen van kennis en het aanbieden van trainingen en cursussen willen we collega’s motiveren en verbinden.

Managementstijl & Feedback

Teams staan centraal

Om onze gezamenlijk doel te bereiken, stellen we teams centraal. Binnen een team werk je autonoom aan een gezamenlijk doel en verantwoordelijkheid. Omdat we marktleider zijn, zijn nog niet alle paden bepaald of bewandeld. Samen met onze klanten zetten wij de standaard; wat vandaag nieuw is, is morgen normaal!

Van het team vraagt dit ondernemerschap en flexibiliteit. Je bent tenslotte continu aan het bijsturen om het doel te behalen. Het hoeft dan ook niet in 1 keer goed te zijn, maar je moet er wel altijd van leren. Jullie dagen elkaar uit om het beste in elkaar en in jezelf naar boven te halen.

Bol.com op Instagram

 

View this post on Instagram

 

JE MOET OOK NARUTO-RENNEN!!! #area51

A post shared by bol.com (@bol_com) on

Bol.com op Facebook

Close Menu
Innovaties, trends en proposities die de wereld veranderen