Skip to main content

Passion to innovate, power to change

Waarom Bayer? Omdat we een pionier zijn op het vlak van producten voor de gezondheid van mensen, dieren en planten. Omdat we oplossingen bedenken voor een duurzamere toekomst voor onze planeet.

Awards

Bedrijfscultuur

Mijdrecht

Rotterdam

Diversiteit

50% man / 50% vrouw

Gemiddelde leeftijd

35 jaar

Aantal werknemers

1000+ werknemers

Groeifase

Corporate

Markt

B2B

Besluitvorming

Piramidestructuur

Werkomgeving

Flexibele werktijden, lunch

Omgang werknemers

Informeel

Werkwijze

Lijnorganisatie

Nationaliteiten

Nederlands

Communicatiemiddelen

Skype, Slack, Microsoft Windows

Website: career.bayer.nl

Purpose en projecten

Ontdek de visies van bedrijven en met welke projecten zij deze visie realiseren.

Kantoorleven

Employer promise

Een aantal voorbeelden in de arbeidsvoorwaarden van Bayer:

  • Aantrekkelijke voorwaarden:

Bovenop een competitief salaris bieden we onze medewerkers een variabele beloning die afhangt van de eigen prestaties én die van het bedrijf. We geven onze medewerkers ook een waaier aan mogelijkheden op het vlak van flexibiliteit.

  • Persoonlijke ontwikkeling:

We besteden veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling en loopbaanontwikkeling. Zo zul je jaarlijks een ontwikkelingsgesprek met je manager hebben en zullen jullie samen een individueel ontwikkelingsplan maken , om ervoor te zorgen dat jij jouw potentiëel en dat van het bedrijf ten volle benut. Verder leggen we sterk de nadruk op ontwikkeling aan de hand van opleidingen, niet alleen in jouw vakgebied, maar we ondersteunen je ook in de verdere ontwikkeling van je interpersoonlijke en sociale vaardigheden.

  • Personeelsbeleid gericht op specifieke behoeftes van onze medewerkers:

Bayer heeft een leeftijdsbewust personeelsbeleid, waarmee we proberen te voorzien in de verschillende behoeftes van onze medewerkers. We zetten sterk in op een goed welzijnsbeleid en we proberen onze medewerkers te ondersteunen om tot een optimale work-life balance te komen.

 

 

Bayer luistert ook actief naar zijn medewerkers. Zo stellen we hen regelmatig de vraag wat van ons een interessante werkgever maakt.

De meest gegeven antwoorden op die vraag zijn:

  • Grote mate van vrijheid en zelfstandigheid in het werk;
  • Open en informele bedrijfscultuur;
  • Prettig samenwerken met leuke collega’s;
  • Sterk gezondheidsbeleid;
  • Veel aandacht voor loopbaanontwikkeling.

Afdelingen & grootte

Marketing

50%

Customer development

15%

Finance

5%

Supply chain

20%

Research and developement

5%

Human resources

5%

Functieniveau's

Director
Senior Manager
Manager
Senior
Junior
Trainee

Doorgroeimogelijkheden

Het is een prioriteit voor Bayer om te investeren in de opleiding en training van zijn werknemers.

Via de seminars en trainingen die we aanbieden in onze Bayer Academy kunnen onze medewerkers bijkomende vaardigheden ontwikkelen en kennis opdoen voor nagenoeg alle aspecten van hun dagelijkse werk.

Dat kan zowel om seminars over specifieke technische onderwerpen als je persoonlijke ontwikkeling gaan. De uitwisseling van ideeën, het leren van peers, en research-based kennis bieden hen nieuwe perspectieven die hen helpen om buitengewone oplossingen te bedenken.

Wanneer we de individuele groei van onze werknemers stimuleren, bieden we hen niet alleen unieke kansen om hun professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken, maar leiden we ook onze volgende generaties leiders op.

Managementstijl & Feedback

Wij hechten ontzettend veel belang aan de persoonlijke ontplooiing van onze werknemers. Een van de manieren waarop we hun ontwikkeling kunnen ondersteunen is door hen op regelmatige basis feedback te geven. Dat doen we via prestatiemanagement, individuele Development Check-ins en 360° Feedback. Zo versterken we niet alleen de feedbackcultuur van Bayer, maar stimuleren we ook de ontplooiing van onze mensen.

Met de Development Check-in willen we werknemers in staat stellen zelf de nodige steppen te zetten voor hun persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor worden managers ook gewezen op hun verantwoordelijkheid om de ontwikkeling van hun team ter harte te nemen.

Tijdens deze dialoog bespreken de werknemers hun sterktes, hun opleidingsbehoeften en carrièreverwachtingen met hun oversten zodat ze samen een persoonlijk ontwikkelingsplan kunnen opstellen.

360° Feedback is dan weer een leiderschapstool, die een duidelijk beeld schept van de prestaties van elke medewerker vanuit het standpunt van collega’s en partners binnen het bedrijf. Door onze mensen te helpen hun unieke sterktes en talenten te verbeteren, wordt onze organisatie in haar geheel sterker en ontstaat een werkcultuur die hen stimuleert om het beste van zichzelf te geven, om bij te leren en uiteindelijk hun volledige potentieel te benutten.

Close Menu
Innovaties, trends en proposities die de wereld veranderen