Skip to main content

Alles begint met aandacht.

Bij Aegon helpen we onze klanten bij het maken van bewuste financiële keuzes. Voor nu, morgen én later. We zijn een bank, verzekeraar, pensioenbedrijf en vermogensbeheerder in één.

Awards

Bedrijfscultuur Aegon

Hoofdkantoor

Den Haag

Diversiteit

50% man / 50% vrouw

Gemiddelde leeftijd

35 jaar

Aantal werknemers

5000+ werknemers

Groeifase

Unicorn

Markt

B2C / B2B

Besluitvorming

Piramidestructuur

Werkomgeving

Flexibele werktijden, lunch

Omgang werknemers

Informeel

Werkwijze

Lijnorganisatie

Nationaliteiten

Internationaal

Communicatiemiddelen

Skype, Slack, Microsoft Windows

Bekijk ook:

Purpose en projecten

Ontdek de visie van bedrijven en met welke projecten deze visie gerealiseerd wordt.

Kantoorleven

Employer promise

Of je nu al even meedraait in het werkende leven of pas net komt kijken op de arbeidsmarkt: we geloven dat iedereen van waarde is voor Aegon en kan bijdragen aan onze missie. Nieuwe innovaties en goede ideeën juichen we toe en persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk. Daarnaast verwachten we dat je als medewerker kritisch bent en het bedrijf scherp houdt. Bij alles wat we doen, werken we met een bepaalde mindset. Die mindset heeft vier elementen die we in ons gedrag willen laten zien:

De klant centraal stellen
Je doet je uiterste best om de klant te begrijpen zodat je hem goed kunt helpen. En je bouwt op basis van oprechte interesse en vertrouwen relaties op.

Verantwoordelijkheid dragen
Je neemt verantwoordelijkheid zodat je een waardevolle bijdrage kunt leveren. Daarnaast deel je successen en durf je fouten bespreekbaar te maken.

Wendbaar zijn
Je bent wendbaar als je nieuwe manieren van werken uitprobeert, deze evalueert, je aanpak aanpast als dat nodig is en anderen aanmoedigt dat ook te doen. En je blijft op de hoogte van technologische en maatschappelijke veranderingen en zorgt voor je eigen ontwikkeling.

Samenwerken
Je werkt goed samen als je de kennis en kwaliteiten van je collega’s benut en om hulp vraagt als dat nodig is. Verder geef je je mening en sta je achter besluiten, zodat je gezamenlijke doelen behaalt.

Afdelingen & grootte

Marketing

50%

Finance

5%

Production

20%

Human resources

5%

Functieniveau's

Director
Senior Manager
Manager
Senior
Junior
Trainee

Doorgroeimogelijkheden

Wil je je kennis uitbreiden? Of juist iets nieuws leren binnen je vakgebied? Dan helpen we je hier graag bij. Jouw persoonlijke ontwikkeling helpt ons namelijk om te groeien als bedrijf. We hebben verschillende ontwikkeltrajecten. Zo kun je je bijvoorbeeld op persoonlijk vlak ontwikkelingen via een coachingtraject. Of meer kennis opbouwen door een cursus of opleiding te volgen. We hebben een ruim aanbod waar je uit kunt kiezen.

Managementstijl & Feedback

Ben je opzoek naar een bedrijf dat continu bezig is met innovatie en waar je de ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling? En ben jij iemand die kritisch is en altijd de klant centraal stelt? Misschien past Aegon dan wel goed bij jou.

Binnen Aegon zorgen we er samen voor dat onze klanten zelf bewuste keuzes kunnen maken voor hun financiële toekomst. Maar naast al het harde werken vinden we gezelligheid en plezier op de werkvloer ook enorm belangrijk. Er heerst bij ons dan ook een informele werksfeer. Zo kun je bijvoorbeeld je collega’s altijd om hulp vragen bij problemen. Even op adem komen met een goed kopje koffie? Ga dan zitten in onze gezellige espressobar. Grote kans dat je onze CEO vloggend langs ziet lopen!

Aegon op Instagram

Aegon op Twitter

Close Menu
Innovaties, trends en proposities die de wereld veranderen