Skip to main content

De toekomst een stap voor zijn vraagt om vernieuwers

“Is die zelfrijdende auto straks ook zelf aansprakelijk, zit oma te wachten op een mantelzorg robot en heb je straks ook een papadag om je vader te verzorgen?” Je hoort het op de radio en Spotify en leest het op Nu.nl; Achmea wil de toekomst een stap voor zijn. We zijn al 200 jaar toonaangevend in de wereld van verzekeringen. En… dat hopen we over 200 jaar nog steeds te zijn.

Awards

Bedrijfscultuur Achmea

Hoofdkantoor

Apeldoorn

Diversiteit

50% man / 50% vrouw

Gemiddelde leeftijd

35 jaar

Aantal werknemers

5000+ werknemers

Groeifase

Corporate

Markt

B2C / B2B

Besluitvorming

Piramidestructuur

Werkomgeving

Flexibele werktijden, lunch

Omgang werknemers

Informeel

Werkwijze

Lijnorganisatie

Nationaliteiten

Nederlands

Communicatiemiddelen

Skype, Slack, Microsoft Windows

Bekijk ook:

Purpose en projecten

Ontdek de visie van bedrijven en met welke projecten deze visie gerealiseerd wordt.

Kantoorleven

Employer promise

Achmea voor iedereen

Mensen verschillen, gelukkig maar. Wij willen dat iedereen zich welkom voelt bij ons. Dus doen we onze uiterste best om dat voor elkaar te krijgen. Elke dag werken we aan een nog diversere en inclusievere omgeving, waarin iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te zijn. We geloven erin dat een diverse organisatie leidt tot betere prestaties. Alle verschillende talenten en perspectieven binnen onze organisatie dragen bij aan betere besluiten, meer creativiteit en innovatie.

Een team waarin iedereen zich herkent; jij past er altijd tussen.

Waarom?

Wij geloven dat werken aan een diverse en inclusieve organisatie eerlijk en slim is om te doen. Eerlijk: iedereen verdient een gelijke kans op de arbeidsmarkt. Slim: uit onderzoek is bewezen dat diversiteit en inclusie bijdraagt aan meer creativiteit, snellere innovatie en betere service naar klanten. Wij kunnen onze ambities alleen waarmaken als alle medewerkers zichzelf kunnen en durven te zijn.

Wat doen we?

We zetten ons op verschillende manieren in om diverse en inclusieve organisatie te waarborgen. Hierbij richten we ons niet alleen op zichtbare verschillen, maar streven we naar het geven van ruimte aan alle kenmerken die voor een individu van belang zijn. We zetten ons momenteel extra in op 5 doelgroepen: Gender, Cultureel, Arbeidsbeperking, LHBT en Jong Talent.

Hoe doen we dat?

Achmea werkt actief aan 3 pijlers: het aantrekken van divers talent, de doorgroei van divers talent en het zijn van een aantrekkelijke werkgever voor divers talent. Zo werken we actief aan het waarborgen van een inclusieve werving en selectie, bieden we mentortrajecten en empowermenttrainingen om meer diversiteit in de top te bereiken. Ook zijn er inclusieve voorzieningen en arbeidsvoorwaarden om het beste uit onze collega’s te halen. Daarnaast werken we continu aan bewustwording over diversiteit en inclusie en geven we veel aandacht aan inclusief leiderschap. Buiten onze organisatie zetten we ons in om actief kennis te delen met andere werkgevers en bedrijven. We organiseren meetups, masterclass en gaan in gesprek met andere werkgevers en bedrijven.

Want we snappen best dat – naast al die verschillen – het soms ook fijn is om samen met je gelijken iets te ondernemen. Dat kan dankzij meerdere interne netwerken waaronder Jong Achmea, LHBT HoLa en Autisme Ambassade, culturele diversiteit en Kleurrijk Achmea. Er worden evenementen georganiseerd, waarmee het bewustzijn gecreëerd wordt dat iedereen anders mag zijn en toch een gezamenlijk doel nastreeft. Dat gebeurt bij Achmea.

Afdelingen & grootte

Marketing

50%

Finance

5%

Production

20%

Human resources

5%

Functieniveau's

Director
Senior Manager
Manager
Senior
Junior
Trainee

Doorgroeimogelijkheden

Bij Achmea vinden we jouw ontwikkeling belangrijk!

Achmea geeft je ruimte om te leren, je talenten in te zetten en te ontwikkelen zodat jij iedere dag nóg beter wordt in wat je doet! Zo werk je aan je eigen ontwikkeling en maken wij het leven van onze ruim 10 miljoen klanten elke dag een beetje beter.

Achmea investeert in een leven lang leren en ontwikkelen

Bij Achmea pak je regie over je eigen loopbaan. Werk aan jouw vakmanschap, nieuwe kennis en vaardigheden dit maakt dat je fit blijft voor de toekomst.

Leren is meer dan alleen een opleiding volgen

Het is ook je talenten ontdekken, leren op je eigen werkplek óf eens kijken bij een andere afdeling. Dat kan allemaal bij Achmea.

Managementstijl & Feedback

Close Menu
Innovaties, trends en proposities die de wereld veranderen