Skip to main content

Banking for better, for generations to come

Werken aan projecten die ertoe doen, samen met andere professionals van wie je veel leert. Waarbij je vanaf dag één verantwoordelijkheid draagt, zelf keuzes maakt en beslissingen neemt. Altijd in het belang van de klant en de toekomst van de bank. Dat is werken bij ABN AMRO.

Awards

Bedrijfscultuur

Hoofdkantoor

Amsterdam

Diversiteit

50% man / 50% vrouw

Gemiddelde leeftijd

35 jaar

Aantal werknemers

5000+ werknemers

Groeifase

Corporate

Markt

B2C / B2B

Besluitvorming

Piramidestructuur

Werkomgeving

Flexibele werktijden, lunch

Omgang werknemers

Informeel

Werkwijze

Lijnorganisatie / Agile

Nationaliteiten

Nederlands

Communicatiemiddelen

Skype, Slack, Microsoft Windows

Purpose en projecten

Ontdek de visie van bedrijven en met welke projecten deze visie gerealiseerd wordt.

Kantoorleven

Employer promise

De beste resultaten boek je door samen na te denken over hoe het beter kan en dat vervolgens uit te voeren. Zeker als je collega’s vanuit een andere achtergrond dezelfde kant op willen als jij. Daarom zoeken we allerlei soorten talenten die elkaar versterken. Dat geeft energie, maakt je werk afwisselend en levert de beste producten en diensten voor onze klanten op.

Eigen invulling

Werken zien we als tweerichtingsverkeer. Je doet het samen, bespreekt wat je van elkaar verwacht, maakt afspraken en komt die na. We geven je vanaf dag één verantwoordelijkheid. Door je op stevige opdrachten te zetten of gelijk met klanten te laten werken. Maar ook door jou te laten invullen hoe en wanneer je dat doet. Jij maakt tenslotte het verschil. Kwaliteit leveren gaat nu eenmaal beter als je op de inhoud kunt focussen. Zoals er ook momenten zijn dat je al je aandacht voor andere zaken nodig hebt. Bijvoorbeeld je kinderen, ouders of jezelf.

Zinvol bezig zijn

ABN AMRO heeft de meest uiteenlopende klanten, die we bedienen vanuit allerlei afdelingen. We werken aan de toekomst. Een toekomst waarin: technologische, juridische, commerciële en maatschappelijke ontwikkelingen bankieren continu veranderen. Of je nu klanten spreekt of achter de schermen het verschil maakt, we dagen je uit om mee te denken over:

  • Service zoals je die zelf ook graag krijgt, in onze kantoren en klantenservice
  • Duurzame partnerships , groen en gebaseerd op co-creatie
  • Proactieve regelgeving in samenwerking met onze toezichthouders
  • Innovatieve oplossingen voor onze klanten

Hoe we successen vieren

What's cooking?

De wereld van bankieren verandert razendsnel. What’s next? Laat je inspireren door deze artikelen.

thenextweb.com/future-of-finance

Afdelingen & grootte

Marketing

50%

IT

15%

Finance

5%

Supply chain

20%

Human resources

5%

Functieniveau's

Director
Senior Manager
Manager
Senior
Junior
Trainee

Doorgroeimogelijkheden

Onze medewerkers hebben verschillende achtergronden, maar in ieder geval één ding gemeen: ze denken na over waar ze heen willen. We gaan ervan uit dat jij dat ook doet, in je huidige baan, je carrière en je leven. Je hoeft het niet allemaal nu al te weten, maar af en toe op onderzoek uitgaan is wel het minste. Daarom vinden we het heel normaal dat je na een paar jaar in dezelfde functie op zoek gaat naar je volgende uitdaging bij ons. Kansen genoeg, en het is aan jou om ze te grijpen. Omdat je beter wordt door je af te vragen of het beter kan. Maar ook omdat onze klanten profiteren van de energie en het plezier waarmee jij je werk doet. Zo blijf je een loopbaan lang de kwaliteit leveren die zij verdienen.

Regel je eigen groei

Dankzij je opleidingsbudget zijn er allerlei mogelijkheden om je vakinhoudelijke te verdiepen, nieuwe kennis en vaardigheden op te doen of leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. De dagelijkse praktijk bestaat uit ‘gewoon werken’. Daarnaast leer je ook veel; van je collega’s door het vragen van feedback of door het volgen van een competentietraining. Daarom vragen we je om zelf aan te geven wat daarvoor nodig is. We vertrouwen op je professionaliteit en nemen je serieus. Dus ook je ideeën over hoe je kunt blijven groeien.

Managementstijl & Feedback

Werken aan projecten die ertoe doen, samen met andere professionals van wie je veel leert. Waarbij je vanaf dag één verantwoordelijkheid draagt, zelf keuzes maakt en beslissingen neemt. Altijd in het belang van de klant en de toekomst van de bank. Dat is werken bij ABN AMRO.

Deskundigheid

Een start bij of een overstap naar ABN AMRO is eigenlijk altijd een keuze voor verdieping of verbreding van je (vak)kennis. Of het nu gaat om de klanten die we bedienen of de sectoren waarin ze zitten, om de collega’s met wie je werkt of de producten die we ontwikkelen: op vrijwel elk niveau scherpen we je deskundigheid verder aan en is er een stap naar boven of opzij mogelijk. Zo groei je snel uit tot de professional die je wilt zijn.

Verantwoordelijkheid

ABN AMRO maakt ingrijpende veranderingen door; in elk opzicht zijn we de toekomst van bankieren aan het vormgeven. In die dynamische en uitdagende omgeving zijn er voor de meest uiteenlopende professionals bergen te verzetten. Om dat te kunnen doen, geven we je vanaf dag één verantwoordelijkheid. We verwachten dat je daarmee stappen zet in de richting die de bank op wil. We hebben niets aan afwachten en ja-knikken, en onze klanten evenmin. Wel aan beslissingen die het verschil betekenen tussen goed en beter.

Samenwerken

We bieden je een werkomgeving waarin verschillende talenten intensief samenwerken, elkaar scherp houden en plezier hebben. Want dat een combinatie van uiteenlopende talenten het beste resultaat voor onze klanten oplevert, daar zijn we van overtuigd.

Close Menu
Innovaties, trends en proposities die de wereld veranderen